Frost

Jag är numera allergisk mot frost. Allergin är orsakad av en synnerligen kraftig exponering den senaste månaden.  Jag menar inte frost  i form av köldgrader, vilket i och för sig hade varit tänkbart denna kalla sommar. Nej, jag menar Frost. Disney’s film Frozen. Vi kan Frost på alla språk. Vi har sett och hört Let It Go i alla språkversioner och med alla upptänkliga röstresurser och ljudeffekter. Och döttrarna tröttnar aldrig. De är överhuvudtaget knappt kontaktbara innan eftertexterna med sina frostmönster börjar rulla. Inte ens då får jag stänga av. HELA eftertexten skall rulla först. För då hörs ju Let It Go. Igen.

Jag går ut till mitt eget Frost, persikoträdet, och vilar öronen. Trädet bär för andra året fin frukt, trots flera frostnätter under blomningen. Förra året fick fyra små persikor mogna klart på det nyplanterade trädet. Resten nöp jag av för att frukten som fick hänga kvar skulle få bli lite större. En persika till oss var i familjen blev det då. I år är trädet större och något fler frukter har fått börja växa till. Lite mindre kontrollerat helt enkelt. Let it go.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Chervil Garden – trädgårdsbloggen. För inspiration till odling och matlagning.